GP Sven Nys Baal

Eerst wil ik iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar wensen. Voor mij stond er in het nieuwe jaar al heel snel een wedstrijd op het programma.
Misschien hebben jullie het gister wel op tv gezien, want ik deed mee in Baal. Het was erg koud en na de wedstrijd van de belofte jongens kon ik het parcours gaan verkennen. Het parcours was lastig geworden doordat alle sporen bevroren waren en ook waren een aantal plekken op het parcours glad geworden. Zelf vond ik de ronde eerst niet heel erg leuk, er zaten snelle stukken in
maar ook afdalingen en klimmen. Om 13.45 was de start van mijn wedstrijd en ik mocht opstellen op de derde startrij. Het eerste gedeelte van de start was niet zo goed en ik kwam een beetje in het gedrang, maar gelukkig kon ik een gaatje vinden en zo snel rensters inhalen. In het eerste deel van het rondje zat een geul en veel rensters bleven achter elkaar rijden. Maar doordat ik een andere lijn nam reed ik ook weer een aantal rensters voorbij, ik reed nu ongeveer op plek 7. Ik merkte dat veel meiden het lastig vonden om over de bevroren spoortjes te rijden en dat ging mij wel goed af. Ik kwam samen met Thalitha de Jong en Marianne Vos te rijden. Later reed Marianne bij ons weg en kwam ik samen met Laura Verdonschot en Thalitha de Jong te rijden en met zijn drieën reden we naar Sanne Cant toe. Het was erg afzien maar op de technische stukjes kon ik gelukkig weer wat op adem komen. Ik vond het super gaaf dat ik eens met deze meiden mee kon rijden en ook op de zware klimmen met deze meiden mee kon rijden. In de sprint had ik niet veel kracht meer over en moest ik de sprint laten gaan. Maar ik ben zeker tevreden met mijn zesde plek in een sterk startveld.

15822093_10211073175206301_959591235_n

Annemarie Worst © 2014 Frontier Theme